RECEPT

Indian Cashew Butterness Curry

TERUG NAAR NIEUWS EN TRENDS

donderdag 14 maart 2019

Een grote pan romige, kruidige, milde Indiase curry met knapperige tofu, a new family favorite! Maak direct een extra grote portie hiervan, want het is een heel fijn gerecht om in porties in te vriezen.

Meestal zijn wij niet zo’n fan van tofu, omdat het snel zo zompig wordt. Maar het ding is dat tofu echt ongelofelijk lekker kan worden wanneer je ‘t goed marineert, er een onwijs lekkere saus bij maakt of, zoals we hier hebben gedaan, de stukjes paneert en opbakt. Seriously, hierna ben je tofu fan! En zo niet dan gebruik je (gemarineerde) tempé of stukjes vega kip. In plaats van broodkruimels kun je voor het gemak ook paneermeel gebruiken. 

Bereidingstijd: 30 minuten 
Voor 4 porties 

Ingrediënten: 

  • 200 g volkoren rijst
  • 375 g tofu
  • 2 sneetjes (glutenvrij) brood
  • 1 ½ tl kurkuma
  • Zwarte peper
  • 1 tl bouillon poeder
  • 2 tl kokosolie
  • 75 g (geroosterde) ongezouten cashewnoten
  • 100 ml kokosmelk
  • 50 g tomatenpuree
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g verse gember
  • 1 el Garam Masala kruidenmix
  • Snuf zeezout
  • 1 el curry pasta
  • 1 broccoli (450 g)
  • 5 g verse koriander
  • 1 limoen
  • 2 naanbroden (optioneel)

Extra benodigdheden: koekenpan, blender 

Bereiding: 

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in ongeveer 10 minuten gaar. Giet eventueel het overtollige vocht uit de pan en laat de rijst in de pan met de deksel er op rusten totdat de rest van de maaltijd klaar is. 
  2. Snij de tofu in blokjes. Rooster de boterhammen en verkruimel vervolgens boven een kom. Meng hier een snuf peper, ½ tl kurkuma en de bouillonpoeder doorheen.  
  3. Hussel de tofublokjes door de kruimels totdat de blokjes helemaal bedekt zijn met kruimels. Verhit een koekenpan met goede antiaanbaklaag (of gebruik een theelepeltje kokosolie) en bak hierin de tofublokjes in ongeveer 8 minuten rondom goudbruin. 
  4. Doe de cashewnoten samen met de kokosmelk, tomatenpuree en 100 ml water in de blender. Houd een paar cashewnoten achter de hand voor de garnering. Mix tot een gladde saus.
  5. Snij het sjalotje, de knoflook en gember fijn. Verhit 1 tl kokosolie in de koekenpan. Fruit hierin het sjalotje, knoflook en gember op middelhoog vuur in ongeveer 3 minuten glazig en goudbruin. Voeg vervolgens 1 tl kurkuma, Garam Masala, snuf zeezout en curry pasta toe. Bak een minuutje op en voeg dan de cashewsaus toe. Breng zachtjes aan de kook en laat pruttelen totdat de saus de gewenste dikte heeft en warm is. 
  6. Snij de broccoli in roosjes. Doe ze in een pannetje met een klein laagje water, een snufje zout en breng aan de kook. Kook in ongeveer 3 minuten beetgaar, giet af en voeg de broccoli samen met de tofublokjes toe aan de cashewsaus. 
  7. Snij de koriander klein, de limoen in partjes en hak de overgebleven cashewnoten klein. Bak eventueel de naanbroden op. Serveer de Indian curry met de rijst. Garneer met de koriander, limoen en cashewnoten. Gebruik de naanbroden om de saus mee op te dippen!  

Voedingswaarde:   

   

Kcal   

KH   

Eiwitten   

Vetten   

Vezels   

Totaal   

2299 

219 g 

104.4 g 

102.7 g 

40.2 g 

Per portie   

574.8 

54.8 g 

26.1 g 

25.7 g 

10 g 

Dit recept is van The Green Happiness en vind je terug op www.ryb.nl als onderdeel van jouw persoonlijke voedingsschema of als los recept. 

#kokenvoorgasten #comfortfood #noten #glutenvrij #tofu #broccoli #kokos #rijst #hoofdmaaltijd

 

DELEN OP

NIEUWS, INSPIRATIE & TRENDS

GERELATEERDE ARTIKELEN

1 van 3

Bekijk alle artikelen