RECEPT

Chocolate Chip Oat Bars

TERUG NAAR NIEUWS EN TRENDS

vrijdag 15 maart 2019

Dé snack als je uit je werk direct door gaat naar de sportschool en daardoor pas laat aan je avondmaaltijd kunt beginnen. Of gewoon lekker voor in de middag of na het sporten natuurlijk. Je kunt deze repen maken zonder keukenmachine of blender, gewoon goed kneden, maar zo’n apparaat maakt het wel nóg gemakkelijker. 

Dit is een recept uit het Rock Your Body boek van The Green Happiness en vind je ook terug op het RYB playground (www.ryb.nl), als onderdeel van je persoonlijke eetschema of als los recept. Een perfecte snack voor na een workout die je op het platform kunt doen!

Vergeet de voorverpakte repen uit de supermarkt. Laat je niet verleiden door de sportieve uitstraling, organic of eiwitrijke leuzen. Check altijd de ingrediëntenlijst op de achterkant! Maar niet getreurd wanneer er een stuk minder ‘superfoods’ inzitten dan de voorkant doet lijken, suiker vermomd staat onder fructose- of glucosetroop en de smeuïgheid gegarandeerd wordt door de grote hoeveelheid zonnebloem- of palmolie… We’ve got you something! Zo simpel en zo lekker dat je je gaat afvragen waarom je überhaupt een blik hebt geworpen op die verpakkingen. En je maakt hier direct 12 stuks van, dat betekent dat het je zeker moet lukken om er een paar te bewaren in de vriezer en je voor de komende tijd dus geramd zit wat snacks betreft.  

In plaats van stukjes chocola kun je ook (verse) blauwe bessen gebruiken, rozijnen, goij bessen of ga juist los met verschillende zaden en pitten. In plaats van amandelen zijn macadamianoten ook heel lekker hier. Of maak ‘m notenvrij en verkruimel zonnebloempitten of gedroogde witte moerbeien bovenop voor de crunch. Wil je de repen graanvrij dan kun je ook amandelmeel gebruiken in de plaats van havermout.  

Bereidingstijd: 30 minuten + 15 minuten oventijd 
Voor 12 porties  

Ingrediënten:  

  • 75 g havermout 
  • 200 g verse dadels, ontpit 
  • 50 g kokosrasp 
  • 25 g gebroken hennepzaadjes 
  • 25 g gebroken lijnzaad 
  • 4 el tahin 
  • snufje zout 
  • 1 el rauwe cacaopoeder 
  • 1 ½ tl vanillepoeder 
  • 75g amandelen  
  • 50 g pure chocolade 

Extra benodigdheden: blender of keukenmachine (optioneel), bakpapier, cakeblik 

Bereidingswijze:  

  1. Doe de havermout, kokosrasp, dadels, hennepzaadjes, lijnzaad, tahin, zout, cacao en vanille in een goede blender of keukenmachine. Mix tot een samenhangend geheel en breng het vervolgens over in een mengkom. 
  2. Hak de amandelen en chocolade fijn met een mes of in de keukenmachine/blender. Houd ongeveer 2 volle eetlepels van dit mengsel achter en meng de rest door het havermout mengsel. 
  3. Verkruimel het bakpapier en doe deze vervolgens in het cakeblik. Verdeel het deeg over de cakevorm en druk goed aan. Strooi de gehakte amandelen en chocola bovenop. Zet het vervolgens ongeveer 15 minuten in de oven.  
  4. Haal uit het blik en laat afkoelen op een rooster. Snij in 12 gelijke stukken. Bewaar in een afgesloten trommel in de koelkast of de vriezer.   

Voedingswaarde:   

   

Kcal   

KH   

Eiwitten   

Vetten   

Vezels   

Totaal   

2161 

153 

60.9 

136.7 

48.8 

Per portie   

180 

12.8 

5.1 

11.4 

#sportief #snack #tussendoortje #notenvrij #glutenvrij #havermout #noten #zaden #chocola #kokos #dadel #kinderen #mannen #eiwitrijk #makkelijk #snel 

DELEN OP

NIEUWS, INSPIRATIE & TRENDS

GERELATEERDE ARTIKELEN

1 van 3

Bekijk alle artikelen